Log in to your account
My cart

Products: {{countCartProducts}}
Total : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Free shipping on orders over 45.00€

*Valid for orders up to 2kg

Search
COLLECTION FROM THE STORE OVER €10
FREE SHIPPING OVER €45 UP TO 2KG
WEB PRICE ONLY
TELEPHONE CENTER 10:00 - 17:00
Περιποίηση μαλλιών την άνοιξη: Συμβουλές για την φροντίδα των μαλλιών και την εποχιακή τριχόπτωση

Spring Hair Care: Hair Care Tips and Seasonal Hair Loss

Περιποίηση μαλλιών την άνοιξη: Καπέλα, σκούφοι, κρύο, υγρασία, ξηρός αέρας θέρμανσης, κακή διατροφή, ορμονικές αλλαγές και ψυχολογικό στρες - ο χειμώνας φεύγει αλλά αφήνει τα μαλλιά επιβαρυμένα και ταλαιπωρημένα. Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μαλλιά από την χειμερία νάρκη.  

Καθημερινά χάνουμε τρίχες και είναι απολύτως φυσιολογικό. Όταν αρχίσουμε να παρατηρούμε πάνω από 100 τρίχες στην βούρτσα μας, αρχίζουμε να μιλάμε για τριχόπτωση. Αυτή η απώλεια μπορεί να εμφανισθεί σε μεγαλύτερο βαθμό όχι μόνο το φθινόπωρο, αλλά και την άνοιξη. Τότε αναφερόμαστε στην seasonal hair loss.  

Διάβασε εδώ μερικές πρακτικές συμβουλές για την φροντίδα των μαλλιών την άνοιξη και την αντιμετώπιση της εποχιακής τριχόπτωσης. 

Πρόβλημα μόνο για άντρες;  

Όχι, η τριχόπτωση είναι ένα πολύ κοινό θέμα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.  
Στους άνδρες εμφανίζεται αραίωση μαλλιών και φαλακρά μπαλώματα στους ναούς και στις δύο πλευρές και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.  
Οι γυναίκες παρατηρούν ότι τα μαλλιά τους ασθενούν, γίνονται πιο λεπτά και εμφανίζουν αραίωση. 
Η αιτία είναι συχνά ορμονική ή κληρονομική. Η έλλειψη βιταμινών ή ιχνοστοιχείων, αλλά και εξωτερικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. 

GOODLIFE TIP: Όταν αρχίσουμε να χάνουμε πάνω από 100 τρίχες την ημέρα θα πρέπει αρχικά να ελέγξουμε τα επίπεδα σιδήρου και φεριτίνης στο αίμα. Τα χαμηλά επίπεδά σιδήρου μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια και αραίωση των μαλλιών. 


Ο “εχθρός” των μαλλιών: DHT ή αλλιώς Διυδροτεστοστερόνη 

Η DHT αναστέλλει την ανάπτυξη των μαλλιών. Σε περίπτωση κληρονομικής τριχόπτωσης, οι ρίζες των μαλλιών είναι υπερευαίσθητες σε αυτή την ανδρική ορμόνη, η οποία σχηματίζεται και στον γυναικείο οργανισμό.  
 
Εκτός από τους ορμονικούς παράγοντες, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό για την κληρονομική τριχόπτωση, το άγχος, το στρες, ο υποσιτισμός και το αδύναμο ανοσοποιητικό ευθύνονται για την εποχιακή τριχόπτωση.

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με σύμμαχο την nature

  • Η β-Σιτοστερόλη, μία φυτική στερόλη που περιέχεται σε εκχυλίσματα σπόρων κολοκύθας και τσουκνίδας, αναστέλλει την μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT, μειώνοντας έτσι τα επίπεδά της στον οργανισμό.  
  • Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τον κυτταρικό μεταβολισμό, συμβάλλοντας στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. 
  • Το εκχύλισμα Ginkgo biloba μπορεί να αυξήσει τη μικροκυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία και έτσι να παρέχει καλύτερη παροχή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου στις ρίζες των μαλλιών. 
  • Το σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι μια πραγματική παγκόσμια ζωτική ουσία για τα μαλλιά και επιπλέον εξασφαλίζει καλύτερη ενεργειακή ισορροπία ολόκληρου του σώματος. Η βιταμίνη Β5 και η βιταμίνη Β3 εξουδετερώνουν την κόπωση και τις ψυχολογικές ανισορροπίες. 
  • Ο χαλκός και ο ψευδάργυρος προστατεύουν επίσης τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Ο χαλκός υποστηρίζει επίσης το συνδετικό ιστό και τη φυσιολογική χρώση τρίχας και δερμάτων. 
  • Ο σίδηρος, δεσμευμένος από τη φεριτίνη, συμβάλλει στην παραγωγή των κυττάρων των μαλλιών και προστατεύει από την τριχόπτωση.

Σωστή περιποίηση μαλλιών - 10 συμβουλές 

  • Use it shampoo με φυτικά εκχυλίσματα για την ενίσχυση και εξισορρόπηση του τριχωτού. 
  • In case damaged hair, χρησιμοποιήστε ήπια σαμπουάν αναδόμησης με φυτικά εκχυλίσματα.  
  • Συνιστώνται επίσης θεραπείες και αμπούλες για τα μαλλιά, που θρέφουν το τριχωτό με φυσικά συστατικά, ενδυναμώνουν την τρίχα και αυξάνουν την μικροκυκλοφορία.  
  • Apply masks και ορούς μόνο στις άκρες των μαλλιών.  
  • Μην επιβαρύνετε την ρίζα των μαλλιών με λιπαρά προιόντα. Προσθέτουν βάρος στην τρίχα και την αποδυναμώνουν.  
  • Το ζεστό νερό αφαιρεί επιπλέον λίπος από το τριχωτό της κεφαλής και το σώμα. Ως εκ τούτου, ντους μόνο με χλιαρό νερό. 
  • Μετά το λούσιμο, στεγνώστε τα μαλλιά απαλά με την πετσέτα. Μην τρίβετε δυνατά τα μαλλιά. 
  • Κατά τους ζεστούς ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, μην χρησιμοποιείτε σεσουάρ και σίδερο μαλλιών. 
  • Βουρτσίστε τα μαλλιά σας απαλά με αντιστατικές βούρτσες με φυσικές τρίχες. Αποφύγετε τις σκληρές λαστιχένιες βούρτσες, καθώς μπορεί να σπάσουν την τρίχα. 
  • Αποφύγετε τον πολύ ξηρό εσωτερικό αέρα: Τα φυτά εξασφαλίζουν επίσης ένα υγιές εσωτερικό κλίμα. Η ιδανική υγρασία είναι μεταξύ 30 και 50 τοις εκατό. 

GOODLIFE TIP: Το ζεστό νερό αφαιρεί το λίπος από το τριχωτό της  κεφαλής. Ως εκ τούτου, ντους μόνο με χλιαρό νερό. Και μετά το πλύσιμο των μαλλιών, στεγνώστε απαλά τα μαλλιά με την πετσέτα και μην τα  τρίβετε σκληρά. Αποφύγετε το στέγνωμα με πιστολάκι και το σίδερο για τα μαλλιά. 


Εποχιακή τριχόπτωση την άνοιξη 

Ορμονικές αλλαγές, άγχος, ξηρός αέρας θέρμανσης, λανθασμένη διατροφή και έλλειψη ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την τριχόπτωση. Το γεγονός είναι ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν συχνά από αυξημένη τριχόπτωση, ειδικά την άνοιξη. Οι βιταμίνες Β, το ginkgo, ο χαλκός, η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος και η σιτοστερόλη βοηθούν στη αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και την ενίσχυση του οργανισμού και την αναγέννησης της τρίχας. Φροντίστε τα μαλλιά σας με ήπια φυτικά σαμπουάν και ενισχύστε τα με θεραπείες για την τριχόπτωση, πλούσιες σε συστατικά που τρέφουν την τρίχα. 
follow us on Instagram